Een perspectief op evidence based HRM: welke mogelijkheden biedt EBHRM in de praktijk en hoe zet je de eerste stappen?

Waarom willen we niet het beste HRM? Het beste HRM is evidence based!
Voor ons zelf of onze familie willen we niets liever dan het beste. Waarom willen we dat niet voor ons personeel. Evidence-based HRM is aantoonbaar de meest effectieve strategie. Desondanks heeft HRM heeft een notoir zwak track record wat betreft de keuze dit soort praktijken. Ondanks de aandacht voor evidence-based HRM zijn er in de laatste jaren slechts in heel beperkte mate stappen gezet in deze richting. In tegendeel, wetenschappelijke onderbouwing is volgens HR-professionals onbelangrijk criterium als het gaat over het doorvoeren van veranderingen in HRM. Deze evolutie is daarom het onderwerp van een ronde-tafelgesprek. Na een korte introductie gaan een aantal experts op dit vlak in gesprek en proberen het probleem te analyseren en oplossingen aan te reiken.

Een TedX perspectief op evidence based HRM door Dr. Wouter Vandenabeele
Dr. Wouter Vandenabeele, Hoofddocent HRM Universiteit Utrecht en bijzonder gastprofessor Instituut voor de Overheid KULeuven. Lid European Group of Public Administration, de American Society of Public Administration, de International Research Society for Public Management en de Public Management Research Association.

Een geanimeerd debat over WELKE mogelijkheden EBHRM kan brengen in de praktijk en vooral HOE je de eerste stappen zet! In gesprek met:
Prof.dr. Bart van de Ven, Gastprofessor Evidence Based Consultancy, Universiteit Gent en Trainer bij PerCO. Sinds januari 2019 is hij mede-zaakvoerder van PerCo.
Rob van Berlo, Adviseur ontwikkeling & implementatie (P&O), Gemeente Den Haag

Zowel in Nederland als Belgie doen Lisa Maertens (KU Leuven) en Wouter Vandenabeele (KU Leuven en Universiteit Utrecht) onderzoek naar wat er leidend is in de beslissingen met betrekking tot keuzes voor HR-beleid. De eerste resultaten worden gepresenteerd tijdens deze interactieve ronde tafel sessie op het jaarcongres HRM in de Overheid op 1 april in het Spant te Bussum.

Over HRM in de Overheid – donderdag 1 april 2021 in het Spant te Bussum
HRM de Overheid is reeds 9 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid. Het thema in 2021 ‘De HR Relatie in een transformerende overheid: vertrouwen, verbinding en vakmanschap’

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-.

Schrijf je nu in! Maximaal 150 plaatsen dit jaar, vol = vol!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN