Thema 2022

10 JAAR HRM IN DE OVERHEID IN BEWEGING
Hoe veerkrachtig is jouw organisatie in een veranderende overheid?

Tijdens deze 10e jubileumeditie van HRM in de Overheid op donderdag 21 april 2022 blikken we terug en kijken we naar de effecten van deze evolutie in positieve zin. De flexibele manier van werken in combinatie met digitalisering heeft alleen maar aan kracht gewonnen. We blikken natuurlijk ook vooruit:
• Wat betekent het nieuwe werken effectief in het Nieuwe Normaal? Kunnen we spreken van een nieuw normaal?
• Hoe evolueren organisaties? Hoe geven we koers en richting aan het hybride werken in een aangepaste cultuur?
• Hoe begeleiden leidinggevenden hun werknemers resultaatgericht op afstand? Hoe blijven we veerkrachtig, als werknemer, team en organisatie?
• En welke impact heeft de nieuwe manier van meer digitaal werken op de dienstverlening aan onze klanten?

HRM is harder nodig dan ooit te voren en kan de drijvende kracht zijn achter deze ontwikkelingen. Het gaat er juist nu om dat we durven blijven denken in kansen en mogelijkheden en dat we ons aanpassen aan het Nieuwe Normaal. Kortom: waar kunnen we leren, verbinden en samenwerken? Maak als HR the next step! En die begint vandaag…

Ook dit jaar bouwen we samen met de adviesraad aan een inspirerend programma. We delen visies en ervaringen over de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid en wat dit betekent in de praktijk.

We zijn op zoek naar interessante, leerzame en vermakelijke praktijkverhalen die aansluiten bij het thema ’10 jaar HRM in de Overheid in beweging’, toegespitst op de overheidssector:

 • Flexibilisering van arbeid en HR
  We voeren de dialoog over de rol die HR speelt bij het flexibel houden of maken van de organisatie waarin ze werken.
 • Duurzaam HR-beleid
  We delen ervaringen en inzichten over de rol van HR bij beter organiseren, diversiteit, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.
 • Leiderschap en HR
  Wat verandert er aan de positie van HR in een sterk veranderende organisatie? Wat betekent dit voor eigenaarschap, andere manieren van leiderschap en (zelf)sturing?
 • Organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen?
 • Trends en HR.
  Welke veranderingen (van buitenaf) komen er op ons af, hoe kunnen we richting geven aan de digitale transformatie (Robotisering/Artificial Intelligence)
 • Samenwerken en verbinden
  Hoe maak je als organisatie de evolutie naar een netwerkmaatschappij? Samenwerken en ondernemen voorbij de grenzen van de eigen organisatie.

Heb jij suggesties voor een interessante praktijkcase, praktische tips, thema’s of een heldere visie? Dien vóór 1 februari 2022 een suggestie in via het onderstaande formulier!

HRM in de Overheid is reeds 10 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, directie/bestuur, teamleiders/-managers, adviseurs en medewerkers, implementatiemanagers, projectleiders en overheidsmanagers verantwoordelijk voor Personeel, Organisatie, Innovatie en Arbeid werkzaam in de overheid Zoals o.a. algemeen directeuren, directeuren en managers HRM, personeelsfunctionarissen, managers verantwoordelijk voor organisatie, planning en personeelsontwikkeling, afdelingshoofden P&O, operationeel managers, bestuurders P&O, beleidsmedewerkers HRM, leidinggevenden, competentiemanagers, projectleiders innovatieve HR projecten, kennismanagers, veranderingsmanagers, administrateurs en gemeentesecretarissen en bestuur met HR in de portefeuille. Werkzaam in de overheid, zoals gemeenten, provincies, Rijksoverheid/ministeries en landelijke overheden zoals waterschappen, politie, brandweer, ZBO’s, belastingdienst, veiligheidsregio’s, etc. Jaarlijks bezoeken 150-200 deelnemers het congres.

Meer informatie: www.hrmindeoverheid.nl

 

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN