Terugkijken webinar
‘Regie op verzuim: de WGA en de financiële aspecten van de WGA'

Op dinsdag 17 november gaven Otwin Nonnekes en Ed Dokter een live webinar om 10.30 uur met als titel ‘Regie op verzuim: de WGA en de financiële aspecten van de WGA’. Dit webinar duurt ongeveer 30 minuten. Helaas is het niet meer mogelijk het webinar live te volgen, maar je kan het webinar wel terug kijken! Laat hieronder je gegevens achter en we sturen je de terugkijklink.

Inhoud webinar
Bij de overheid is het verzuimpercentage hoger dan het landelijke gemiddelde. Meer specifiek schommelt het verzuimpercentage bij de overheid rond de 6%. Dit is zo’n anderhalf procentpunt boven het landelijk gemiddelde. Dit is vaak wel bekend en binnen de overheid wordt dan ook veel gesproken over verzuim, de kosten van verzuim, verzuimbegeleiding, preventie van verzuim, etc. En daar gaat Ellen Zaal (SV Land, sessie B2) het in april 2021, tijdens HRM in de Overheid, ook over hebben want dat is een belangrijk onderwerp en de kosten van verzuim zijn inderdaad enorm.

Waar wij het in dit webinar over willen hebben zijn de situaties waarbij verzuim niet voorkomen is. Waarbij het verzuim niet is opgehouden te bestaan maar waarbij de werknemer de 2 jaar heeft volgemaakt en in de WGA terecht komt. Want wat je ook doet op het gebied van verzuim, er zullen mensen instromen in de WGA. En de kosten daarvan zijn vele malen groter dan de kosten van de 2 jaar loondoorbetalingsverplichting.  WGA kosten die voortvloeien uit verzuim worden vaak ten onrechte als niet beïnvloedbaar gezien. Tijdens deze webinar wordt je bijgepraat over de WGA en ontvang je tips om de regie op jouw WGA lasten terug te pakken!

Vragen kunnen nog steeds gesteld worden, Otwin en Ed delen hun gegevens aan het einde van het webinar voor vragen.

Sprekers: Otwin Nonnekes & Ed Dokter, Adviseurs Sociale Zekerheid, SV Land

 

Laat je gegevens achter en we sturen je de opname van het webinar na

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM in de Overheid en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN