Anders organiseren van HR in de overheid. Met aandacht voor cultuur, leiderschap en werkgeluk.

Transformatie in volle gang. Hoe geeft u als HR sturing?
De transformatie van arbeidsmarkt en overheid is volop in gang, waarbij de wendbaarheid van overheidsorganisaties cruciaal is én blijft. Echter, hoe creëert u verandering en beweging binnen de opgelegde kaders (financieel, politiek, etc.). Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen?
Een van die veranderingen die omarmd moeten worden is hoe werk wordt georganiseerd. Samen – met inwoners, medewerkers en bestuur – (regionaal) invulling geven aan het ANDERS organiseren in de Overheid. Hoe geeft u als HR sturing aan deze organisatieontwikkeling en cultuurverandering in de praktijk?

Inspirerende keynote visies

 

 

 

  • Van Voortgang naar Vooruitgang – Arjen Banach, Chief Happiness Officer en Gemeenteraadslid Groningen. Inspiratiespreker en dagvoorzitter HRM in de Overheid.
  • Heeft HR nog toekomst? – Johan de Jager, Gemeentesecretaris Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en verbonden aan De Organisatie Coach
  • Het Oplaadkwartier: zorg voor energie! – Mariëlle Groenendijk, Ademdocent en trainer, Het Oplaadkwartier
  • FOCUS op een toekomstgerichte bedrijfscultuur  – Wim Rombaut, Denkaccelerator als Coach en Spreker, ex-topsportcoach Belgische Nationale Waterpolo Damesteam (WK 1986) en auteur ‘Focus via Pace’
  • Voortdurend Verbeteren met games?! – Bart Hufen, Oprichter en Concept ontwikkelaar, BrandNewGame bv, Initiator van de Gamification Academy en auteur ‘Gamification, als motor van verandering’

Ronde Tafel sessie ‘Hoe vind je nog personeel voor je organisatie bij deze arbeidsmarkt’
De panelleden gaan met elkaar en met u in gesprek over:

  • Wat is hun aanpak bij het zoeken naar talent?
  • Hoe onderscheiden ze zich op de arbeidsmarkt?
  • Hoe presenteren ze zich op de arbeidsmarkt?
  • Wat is de visie op vast versus flex en hoe werkt dit in de praktijk?
  • Welke vragen heeft u?

 

 

Welmoed Jongkind, Gemeenten Amstelveen en Aalsmeer – Aart van Tuijl, Gemeente Heerde – Wilma Berends, Gemeente Nijmegen – Maurice Cloosterman en Erwin van Butselaar, Alliander – Moderators: Antoinette Vriend, Inkoopadviseur binnen overheid en onderwijs, categorie inhuur en Mark Bassie, Onderzoeker van flexibilisering en inhuur van personeel – Verslaggeefster: Hinke Wever, Eindredacteur FlexNieuws

Daarnaast kunt u de 6 praktijkcases, 8 workshops en de verdiepingsessie met Merlijn Ballieux (auteur ‘Durf het verschil te maken’) bezoeken. Of interactief aan de slag tijdens de sessie over ‘Werkplekleren: boeien, binden en behouden. Kortom, volop tijd voor interactie en dialoog! Bekijk hier het volledige programma.

Over HRM in de Overheid
HRM in de Overheid is reeds 8 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR professionals, directie/bestuur, gemeentesecretarissen en lijnmanagers werkzaam in en voor de overheid. Van rijksoverheid, gemeenten en provincies tot landelijke overheden als waterschappen, politie, brandweer en ZBO’s. U bent in één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid en wat dit betekent voor u. We delen visies en ervaringen, met als voornaamste doel aanknopingspunten te bieden om deze Transformatie als HR koers te geven. Deze dag staat in het teken van samenwerken, kennisoverdracht en kennisdeling.

Kom met 3 personen voor slechts € 295,- (non-profit)
Of bezoek het congres met de Cluster HRM en vraag naar de kortingstarieven, vanaf 6 personen.

 

OVERZICHT NIEUWS