Wat voor een HRM’er ben jij?

Samen met HRM in Overheid willen Lisa Maertens (KU Leuven) en Wouter Vandenabeele (KU Leuven en Universiteit Utrecht) onderzoek doen naar wat er leidend is in de beslissingen met betrekking tot keuzes voor HR-beleid. HR professionals gebruiken verschillende bronnen om uiteindelijk tot beslissingen te komen over  wat ze al dan niet zullen implementeren. Het hoe en het waarom van deze processen is echter niet of nauwelijks in kaart gebracht. Welke elementen spelen er een rol en hoe komt deze keuze tot stand?

Samen met HRM in Overheid willen Lisa Maertens (KU Leuven) en Wouter Vandenabeele (KU Leuven en Universiteit Utrecht) onderzoek doen naar wat er leidend is in de beslissingen met betrekking tot keuzes voor HR-beleid. HR professionals gebruiken verschillende bronnen om uiteindelijk tot beslissingen te komen over  wat ze al dan niet zullen implementeren. Het hoe en het waarom van deze processen is echter niet of nauwelijks in kaart gebracht. Welke elementen spelen er een rol en hoe komt deze keuze tot stand?

De resultaten van dit onderzoek zullen inzicht bieden in hoe HR-beleid tot stand komt. Deze kennis moet dan op haar beurt weer niet alleen bijdragen aan zelfinzicht, maar ook aan het verbeteren van de opleiding en uiteindelijk aan de kwaliteit van het uiteindelijke HR-beleid.

We hopen dat ook jij wil meewerken aan dit onderzoek. Deelnemen duurt 5 tot 10 minuten. De eerste resultaten worden gepresenteerd tijdens de interactieve ronde tafel sessie E3 (15.25 – 16.10 uur) HRM in de Overheid 1 april 2021 en ook van het verdere verloop van het onderzoek word je via het congres op de hoogte gehouden. Bekijk hier het volledige programma.

Als deelnemer van het congres HRM in de Overheid 2021 willen we jou uitnodigen om mee te werken aan het onderzoek. Vul voor 13 maart de vragenlijst in, praat mee over de resultaten en krijg achteraf een uitgebreid verslag.

Namens Lisa en Wouter alvast bedankt voor de medewerking!

OVERZICHT NIEUWS