Canon van HRM, wat leren grote denkers binnen HRM ons over personeelsmanagement, leiderschap en werkgeverschap?

Grote denkers binnen HRM: wat leren ze ons over de invulling van personeelsmanagement, leiderschap en werkgeverschap vandaag?

Goed werkgeverschap, we verlangen het allemaal van onze organisatie en van HRM. Maar wat houdt het in? En, waar komt ons huidig denken over HRM vandaan?
Onlangs verscheen de ‘Canon van HRM’, met 50 theorieën en hun grondleggers, die zich in de naoorlogse periode met deze vraag hebben beziggehouden. Hieruit blijken frappante overeenkomsten, maar toch ook fundamentele verschillen in de loop van de tijd.

Dr. Willem de Lange is Emeritus hoogleraar en lector HRM, Onderzoeker en publicist op het terrein van HRM, Avans Hogeschool  en Uitgever Tijdschrift voor HRMB en Mede-Auteur van het boek ‘Canon van HRM’. Willem de Lange verzorgt een inspiratiesessie tijdens het jaarcongres HRM in de Overheid op 1 april 2021 in het Spant te Bussum.

Bestel nu met 25% korting het boek Canon van HRM, 50 theorieën over een vakgebied in ontwikkeling.
Auteurs: Prof. dr. Peggy De Prins, Dr. Willem de Lange, mw. Prof. Dr. B.I.J.M. van der Heijden
Er bestaan canons over de Bijbel, de letterkunde, de beeldende kunst, onze geschiedenis en tegenwoordig ook over de bèta-wetenschappen. Waarom dan niet over Human Resource Management, zo vroeg Willem de Lange zich af. De voormalig hoogleraar HRM en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor HRM ging aan de slag en stelde samen met vakgenoten Beatrice van der Heijden en Peggy De Prins een canon samen waarin de belangrijkste theorieën en concepten over personeelsmanagement en de inrichting van het werk zijn verzameld. Meer dan 900 pagina’s verder was het naslagwerk klaar: Canon van HRM, 50 theorieën over een vakgebied in ontwikkeling. Er is aan bijgedragen door ruim zestig auteurs, voornamelijk wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen.

Over het congres HRM in de Overheid
HRM in de Overheid is reeds 9 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid.

Het complete programma van het congres kun je hier terugvinden.

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-. Schrijf je nu in!

OVERZICHT NIEUWS