Rekenkamer Rotterdam en Gemeente Rotterdam over 'druk op en druk met inhuur'

Rotterdam: Druk op en druk met inhuur
De gemeente Rotterdam huurt dagelijks in en heeft veel moeite om de openstaande vacatures te vervullen. Eigenlijk zoals elke overheidsorganisatie in deze krappe arbeidsmarkt. Maar dan wel met  een vaste formatie van zo’n 11.600 FTE en circa 12,5% externe inhuur.
Wat heeft Rotterdam voor listen verzonnen om toch aan geschikt personeel te komen? En kaapt zij hierbij de beste talenten weg als grootste overheidsorganisatie uit de regio Rijnmond? Waar ligt de nadruk op: op medewerkers in loondienst of op inhuur? En is de inhuur wel doelmatig?
Deze thema’s komen aan bod in de Rotterdamse ronde tafel sessie waarbij drie vertegenwoordigers van Rotterdam met elkaar in dialoog gaan. Onder leiding van Antoinette Vriend van Omnifocus en Mark Bassie van Flex-Beheer zullen de drie sprekers in discussie met de zaal laten zien hoe zij in de praktijk omgaan met bovengenoemde thema’s. Hinke Wever van FlexNieuws zal zorgen voor interviews en een pakkend verslag.

Ga op donderdag 1 april in gesprek met de sprekers:

  • Jaap Wils, Senior-onderzoeker, Rekenkamer Rotterdam
  • Jack van Emden, Teammanager Mobiliteit en Recruitment, Gemeente Rotterdam
  • Jeroen Smolders, Inkoopexpert Externe Inhuur, Gemeente Rotterdam
  • Moderators: Antoinette Vriend, Inkoopadviseur binnen overheid en onderwijs, categorie inhuur, Omnifocus
  • Mark Bassie, Onderzoeker van flexibilisering en inhuur van personeel, Flex-Beheer
  • Verslaggeefster: Hinke Wever, Eindredacteur FlexNieuws

Bekijk hier het verslag en rapport ‘Flexnieuws’  van HRM in de Overheid 2019 en bekijk hier het rapport ‘druk op inhuur’ van de Rekenkamer Rotterdam en de Gemeente Rotterdam.

Over HRM in de Overheid – donderdag 1 april 2021 in het Spant te Bussum
HRM de Overheid is reeds 9 jaar succesvol als het jaarcongres vóór & dóór HR, lijn, directie/bestuur en gemeentesecretarissen werkzaam in de overheid. In één dag op de hoogte van de actuele transformatie van arbeidsmarkt en overheid, HR-beleid, nieuw organiseren en de toekomst van HR en werk in de overheid. Het thema in 2021 ‘De HR Relatie in een transformerende overheid: vertrouwen, verbinding en vakmanschap’

Veilig en verantwoord ontmoeten
Op locatie en tijdens het programma werken we volgens de huidige RIVM richtlijnen om verantwoord te inspireren en ontmoeten. Uiteraard met de nodige #kennismetbeleving. Klik hier voor meer informatie over de richtlijnen.
De deelnameprijs bedraagt € 345,- (non-profit) excl. BTW per persoon. De tweede persoon van dezelfde (non-profit) organisatie kan zich met 50% korting  registreren en betaalt slechts € 172,50,-.

Schrijf je nu in! Maximaal 150 plaatsen dit jaar, vol = vol!

OVERZICHT NIEUWS