Wat de overheid kan leren van de zorg
Het personeelstekort en de werkdruk in de zorg zijn nijpender dan ooit. De dubbele vergrijzing zorgt ervoor dat we afstevenen op een zorginfarct met een verwacht tekort van 200.000 zorgprofessionals in 2030.
Zorgprofessionals kunnen overal werken. Met elke nieuwe generatie groeit de behoefte van autonomie en flexibiliteit; zorgprofessionals willen zelf bepalen bij wie, wanneer en hoeveel ze werken. In Zuid-Limburg bundelden vijf grote zorgorganisaties hun krachten en ontwikkelden een regionaal digitaal flexwerkplatform. Diensten en projecten worden hierop uitgezet en professionals kiezen via een slimme app de diensten die bij hen passen.
Als het in de zorg lukt over de eigen muren heen te kijken, wat houdt ons tegen om regionale pools van publieke professionals te bouwen? Kunnen we voorbij barrières zoals toegangspassen, werkstations, zogenaamde unieke processen en systemen kijken om overheidsorganisaties wendbaar te maken?
Zorgorganisatie Envida en Aethon nemen je mee in de reis van het platformiseren van arbeid.
Meld je nu aan voor slechts € 395,-! De tweede en derde persoon van dezelfde non-profit organisatie kunnen zich met 50% korting registreren. Klik hier om aan te melden